Prijevodi s jezika Jugoistočne Evrope te na i između njih
Štampa

Podrška za objavljivanje slovenačkih autorki/autora

.

504 slowenienSlovenska javna agencija za knjigu JAK je raspisala konkurs za dodjelu podrške za objavljivanje slovenačkih autorki i autora u zemljama njemačkog govornog područja. Prijave mogu da se pošalju do 1. februara 2017. Program podrške je koncipiran za izdavače njemačkog govornog područja. Podrška se daje za 50% troškova projekta i do 11.000 eura. Projekti koji su dobili podršku moraju da se realizuju do 30.09.2018. U troškove se ubrajaju prevod, lektura, štampa, prelom rukopisa/dizajn i marketing.

Štampa

Stipendija Paul Celan u Beču 2017/18.

.

325 paul celan ausschreibungInstitut für die Wissenschaften vom Menschen/Institut za nauku o čovjeku (IWM) je raspisao novi konkurs za 2017/18. za stipendiju Paul Celan za prevoditeljke i prevodioce. Program podržava prevode tekstova koji spadaju u kanonsku književnost kao i prevode ključnih savremenih djela iz oblasti humanističkih i socijalnih nauka kao i nauke o kulturi, i to sa istočnoevropskih te zapadnoevropskih jezika ili između dva istočnoevropska jezika. Konkurs za tromjesečnu do šestomjesečnu stipendiju u Beču traje do 6. februara 2017.

Štampa

„Prishtina has no river“ – konkurs za rezidencijalne stipendije za 2017.

.

500 pristinaQendra Multimedia u saradnji sa TRADUKI-jem i Goethe-Institut-om je objavio konkurs za šest novih rezidencijalnih stipendija za četveronedjeljni boravak u okviru programa „Pristhina has no river“. Na konkurs mogu da se do 20. januara 2017. prijave spisateljke/spisatelji i prevoditeljke/prevodioci iz Jugoistočne Evrope (Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Rumunije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Makedonije) kao i iz Njemačke.

partneri u projektu

traduki partners 2014 d