Prijevodi s jezika Jugoistočne Evrope te na i između njih
Štampa

Književni rezidencijalni boravak: Konkurs “Reading Balkans 2018”

.

572 balkanRezidencijalni programi u Beogradu, Novom Mestu, Prištini, Sarajevu, Skoplju, Splitu i Tirani, koje podržava TRADUKI, od 2018. će dodatno podržavati Evropska unija u okviru programa Creative Europe. Zainterespvane spisateljke i spisatelji iz Jugoistočne Evrope (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Slovenije) mogu da se do 25. oktobra 2017. prijave na konkurs za rezidencijalne stipendije. Ukupno će se finansirati 21 četveronedjeljna stipendija u periodu od 1.marta do 31. jula.

Štampa

Umjetnički rezidencijalni programi 2018. u Austriji

.

561 residenceKancelarija austrijskog saveznog kancelara u saradnji sa Kultur Kontaktom Austria daje 50 rezidencijalnih stipendija za 2018.u Austriji (Beču i Salcburgu). Cilj rezidencijalnih stipendija je upoznavanje sa austrijskom umjetničkom i kulturnom scenom te uspostavljanje kontakta sa austrijskim umjetnicima. U ponudi stoje posjete galerijama, ateljeima i muzejima, kontakti sa književnom i izdavačkom scenom te pristup muzičkom životu Beča i Salcburga.

Štampa

U jesen počinje novi književni rezidencijalni program na Cetinju – konkurs traje do 10. avgusta

.

555 cetinjeSa„ Književnom rezidencijom na Cetinju – pisci u istorijskom glavnom gradu“  širi se ponuda književnih rezidencijalnih programa koje podržava TRADUKI. Zainteresovane autorke i autori, kao i prevoditeljke i prevodioci iz Jugoistočne Evrope mogu od sada da se prijave za boravak u Crnoj Gori. U saradnji sa TRADUKI-jem izdavač Otvoreni kulturni forum (OKF) je raspisao konkurs za tri stipendije za mjesece septembar, oktobar i decembar. Konkurs traje do 10. avgusta 2017.

partneri u projektu

traduki partners 2014 d