Prijevodi s jezika Jugoistočne Evrope te na i između njih

traduki u medijima

Shtepite e shkrimtareve ne Evropen Juglindore takohen ne Tirane

.

211 lajmeNë vendet e Evropës Juglindore janë ngritur një pas një në vitet e fundit shtëpitë e shkrimtarit dhe të përkthyesve. Drejtuesit e tyre takohen për herë të parë në Tiranë për të përcaktuar aaxhendat vjetore dhe për të ndarë problemet që janë: qiratë e larta të apartamenteve dhe pasiviteti i qeverisjeve lokale Një dhomë më vete dhe pak para mënjanë për të bërë letërsi.

lajme.shqiperia.com

Takimi Rajonal i Rezidencave të shkrimtarëve dhe përkthyesve letrarë, për herë të parë në Shqipëri

.

212 sotTakimi i Shtëpive rezidenciale të Shkrimtarëve dhe Përkthyesve të Ballkanit, me pjesëmarrjen e  anëtarëve të rrjetit rezidencial zhvillohet këtë vit për herë të parë në vendin tonë.

sot.com.al

Takimi Rajonal i Rezidencave të shkrimtarëve dhe përkthyesve letrarë, për herë të parë në Shqipëri

.

210 gazetaexpressTakimi Rajonal i Rezidencave të shkrimtarëve dhe përkthyesve letrarë, për herë të parë në Shqipëri

gazetaexpress

Mediji na Zapadnom Balkanu su u višestrukoj krizi

.

213 danas

Novi Sad - Senzacionalistički sadržaji, neprofesionalni pristup, izostanak suočavanja sa ulogom medija u ratnoj propagandi, kriza javnih servisa, reprodukcija stereotipa i ekonomsko siromaštvo karakteristike su medijske slike na Zapadnom Balkanu, zaključeno je na konferenciji "Uloga medija u normalizaciji odnosa na Zapadnom Balkanu".
 

Mediji na Zapadnom Balkanu su u višestrukoj krizi

.

215 autonomijaSenzacionalistički sadržaji, učestali neprofesionalni pristup, izostanak suočavanja sa ulogom medija u regionu u ratnoj propagandi, kriza javnih servisa, reprodukcija stereotipa, ekonomsko siromaštvo karakteristike su medijskog prostora na Zapadnom Balkanu, zaključeno je na konferenciji “Uloga medija u normalizaciji odnosa na Zapadnom Balkanu”.

Autonomija

Dve međunarodne konferencije na Odseku za žurnalistiku

.

214 nunsOdsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu organizuje sutra i prekosutra dve međunarodne konferencije, saopšteno je danas. Jedna je o ulozi medija u normalizaciji odnosa na Zapadnom Balkanu, a druga o medijskom obrazovanju i ekonomskoj održivosti medija.

Nuns

Writers, Be a Guest of Split for a Month

.

227 croatia splitThe cultural association Kurs (translated from Croatian Course) is continuing its program Writers in Residence. This program, which is named after father of Croatian literature Marko Marulić, includes a month long stay of international writers and translators.

TOTAL Split

Tomislav Marković o temi Kako pisati satiru i ostati živ

.

222 federalnaBeogradski novinar i pisac Tomislav Marković, kao gost Rezidencijalnog programa za pisce i prevodioce, govorio je o temi Kako pisati satiru i ostati živ. U razgovoru upriličenom u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu, pored ovog autora, učestvovali su i spisatelji Šejla Šehbabović i Faruk Šehić. 

federalna.ba

partneri u projektu

traduki partners 2014 d