Prijevodi s jezika Jugoistočne Evrope te na i između njih

poezija

Štampa

Džo Frejzer i 49+24 pesme

Valjarević, Srđan .

462 valjarevic joeFotografski i precizno, komunikativno i bez kiča ili sklonosti metaforama Srđan Valjarević, koji je postao kultnim pjesnikom cijelog jednog naraštaja, u ovoj zbirci opisuje svoj život autsajdera koji je sam odabrao. Njegova poezija uspostavlja direktan kontakt sa čitaocem i stvara utisak površne fotografije. No, pogledamo li malo bolje, istorijski i društveni kontekst, psihološka pozadina i aktuelna pjesnička scena u Srbiji otkrivaju složenije slojeve njegove lirike.

Zbirka Džo Frejzer i 49+24 pesme Srđana Valjarevića u slovenačkom  prevodu (probni odlomak) Urbana Vovka  pod naslovom Joe Frazier in 49 (+24) pesmi objavljena je kod izdavača LUD Šerpa iz Ljubljane.

Početak pjesničke biblioteke tradukita poezio

28_tradukitaU saradnji sa bečkim izdavačem Edition Korrespondenzen TRADUKI je 2010. započeo sa Bibliotekom poezije tradukitapoezio, u kojoj su predstavljeni značajni pjesnici iz Jugoistočne Evrope koji su prvi put prevedeni na njemački. Sve zbirke poezije iz te Biblioteke objavljene su dvojezično, prvorazredno prevedene i brižljivo uređene.