Prijevodi s jezika Jugoistočne Evrope te na i između njih
Štampa

Međunarodni sajma knjige u Beču

.

wien_2009
Od 9. do 15. novembra 2009. Beč je bio u znaku knjige. TRADUKIJEV partner Kultur-Kontakt Austrija organizovao je u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Beču i dvije TRADUKIJEVE priredbe (12. i 13. novembra 2009.): Hrvatske bajke i Noć Tradukija.
Štampa

Traduki u Splitu

.

split_kurs
Diskusija u prostorijama biblioteke
U sklopu dana njemačke kulture 04. decembra u Hrvatskoj, u gradu Splitu, predstavljen je projekt TRADUKI. Kulturno i umjetničko društvo KURS u gradskoj knjižari „Marko Marulić" organizovalo je malu izložbu knjiga te odštampalo „TRADUKI-jeve novine" sa svim naslovima koji su objavljeni u Hrvatskoj. Jasen Boko, književni kritičar iz Splita, predstavio je Tradukijeve knjige i ponudio zanimljiv pregled kulturnog bogatstva njemačkog jezika.
Štampa

BHF-BANK-Stiftung raspisuje konkurs za nagradu „Brücke Berlin 2010“

.

logo_bruecke
BHF-bankovna nagrada u junu 2010 peti put raspisuje konkurs za književnu i prevodilačku nagradu „Brücke Berlin". Nagrada je namijenjena značajnom djelu srednjeevropske i istočnoevropske književnosti i izuzetnom prijevodu tih djela na njemački jezik.

Dotirana je ukupno sa 20.000 eura, od kojih jedna polovina ide autorici/autoru, a druga polovina prevoditeljici/ prevoditelju. U petoj godini dodjeljivanja nagrada se dodjeljuje u proširenom obliku.

partneri u projektu

traduki partners 2014 d