Prijevodi s jezika Jugoistočne Evrope te na i između njih
Štampa

„Kratka istorija Njemačke“ predstavljena je u Beogradu

.

autoren_istorija
Reclamova „Kratka istorija Njemačke " uz TRADUKIJEVU podršku prevedena je na srpski jezik i izdata u beogradskoj izdavačkoj kući „Albatros Plus". Zajedno s izdavačkom kućom Udruženje Konrad Adenauer Stiftung 3. 11. 2009. organizovala je u sklopu „Dana njemačke kulture " predstavljanje knjige.
Štampa

Prvi objavljeni roman

.

ekaterini
Prevoditeljka Silvija Hinzmann s izdavačem Lojzeom Wieserom
Na Frankfurtskom sajmu knjiga izdavačka kuća Wieser Verlag izdala je roman "Ekaterini" Marije Knežević u prijevodu Silvije Hinzmann.

O knjizi:
Svojeglava Ekatarina, rođena početkom prošlog vijeka u Solunu, još kao djevojčica otkriva svoju ljubav prema šarenim tkaninama i otmjenoj odjeći pa započinje da uči krojiti.
Štampa

Josef Winkler na Zagrebačkom sajmu knjiga Interliber

.

winkler_josef
Na Zagrebačkom sajmu knjiga Interliber austrijski Kulturforum iz Zagreba i izdavačka kuća Leykam International (Zagreb) organizovali su čitanje austrijskog autora Josefa Winklera; autor je čitao dijelove iz svog romana „Roppongi", koji je izašao uz podršku  TRADUKIJA. Zagrebački germanist Svjetlan Lacko Vidulić književnu je veče vodio pred velikom publikom u kojoj je bio i austrijski ambasador u Hrvatskoj Jan KICKERT.

partneri u projektu

traduki partners 2014 d